top of page

Over mij

Ik ben Willienda Dam, moeder van twee dochters. Samen wonen we in Voorthuizen. 

Als jong meisje droomde ik er van om dominee te worden.  Het leek mij fantastisch mensen in aanraking te brengen met geloof, hoop en liefde.  In mijn puberjaren liet ik mijn dromen voor wat ze waren en koos voor een creatieve opleiding in de fotografie.  

Na een aantal jaren maakte ik de overstap naar onderwijs en theologie. Daarmee kwam ik weer op het spoor van mijn dromen. Op dit moment ben ik werkzaam binnen het Praktijkonderwijs als teamleider. Daarnaast volg ik de  Master Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. 

Wat altijd is gebleven is mijn passie voor mensen en het zoeken naar het betekenisvolle in levenservaringen. Ik houd ervan naar verhalen te luisteren én te vertellen. Ik geniet ervan mensen opmerkzaam te maken voor de schoonheid, het mooie en het goede in het leven van alle dag. 

In de afgelopen jaren heb ik mij  verdiept  in de Benedictijnse spiritualiteit en in Benedictijns leiderschap. Met een levensvisie waarbij aandachtig luisteren, aandachtig gehoor geven, dagelijkse groei en commitment  een belangrijke rol spelen.  Ik heb ervaren dat aandachtig leven nodig is om te groeien als mens. Als ik de realiteit van verlies en pijn, twijfel en ongeloof  ontken, loop ik vast. Tegelijkertijd leer ik dagelijks dat leven in aandacht, met vallen en opstaan, dieper geluk  en waardevolle schoonheid  kan opleveren. 

 

Het is mijn passie om vanuit deze  levensvisie kleine netwerkjes op  te zetten waarin mensen zich aan elkaar verbinden in het samen inhoud geven aan deze visie. Daarbij gaan ontspanning, verdieping en aandacht hand in hand.

Daarnaast spreek ik over een drietal  onderwerpen: 

Aandacht & onderwijs 

Schoonheid ervaren als het leven moeilijk is 

Verandering en verlies

Nieuwsgierig geworden of vragen? Neem gerust, vrijblijvend, contact met me op.

Ik zie er naar uit je te spreken.

Groet!

Willienda

Meer weten over Benedictijnse spiritualiteit en leiderschap?

Ik verwijs graag naar een aantal boeken die voor mij van onschatbare waarde zijn geweest.

Een levensregel voor beginners  van Wil Derkse

Benedictijns leiderschap van Yvonne Nieuwenhuijs

Benedictijnse regels van Anselm Grün

Willienda.jpeg

Contact

Bericht ontvangen!

bottom of page